Отличиха ВТУ със сертификат за качество по програма „Еразъм+“

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници Великотърновският университет беше отличен със сертификат за качество по програма „Еразъм+“.
Награда беше връчена днес на доц. д-р Димитър Димитров, заместник-ректор по международната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, по време на Годишната валоризационна конференция на Центъра за развитие на човешките ресурси.
Церемонията по награждаването през 2020 г. е оценка за дейността на организациите за успешно изпълнение на приключили през 2019 година проекти по програма „Еразъм+“ и програма „Европейски корпус за солидарност“. Това е най-тържественото ежегодно събитие на Центъра за развитие на човешките ресурси, което през тази година се проведе онлайн. Наградени са 41 проекта в различните категории и дейности, като сред тях само два са отличените проекти за мобилност в сферата на висшето образование, където водещ е Великотърновският университет.
Проектът за мобилност на нашия университет е награден за успешно изпълнение на целите за подобряване на интернационализацията, европейската интеграция и качеството на обучението. През годината са реализирани 635 изходящи и входящи мобилности на студенти, преподаватели и административен персонал по над 370 между-институционални споразумения. Високо е оценена допълнителната дейност по проекта – специализирана езикова подготовка в 8 курса по английски език за преподаватели и административен персонал, както и 4 курса по български език за чуждестранни входящи Еразъм студенти. Отличието идва и за подготовката и успешната реализация на Първата международна седмица „Български училища зад граница. Еразъм+ студентски практики“ през април 2019 г.
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, “ width=“18″ height=“18″ />
12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!