Протести след 10 януари, ако държавата не поеме 80% от осигурителния доход на персонала в затворените бизнеси

0

The hand turns the sign with the inscription open to the Closed position. The end of the working day.

 

Държавата да поеме 80% от осигурителния доход на персонала на заведенията, ресторантите и хотелите, които са затворени. За това настояват търновски предприемачи, които обсъдиха на онлайн среща проблемите пред няколко бранша, породени от частичния локдаун заради противоепидемичните мерки.

„Искаме опростени, навремени, справедливи и бързи компенсации за затворените бизнеси“, коментира пред „Болярски новини“ Петър Стефанов, който е председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново. Той увери, че предприемачите са съгласни със строгите мерки, за овладяване на пандемията, но те трябва да важат за всички, защото в противен случай ефект няма да има.

„Превърнати сме отново в изкупителна жертва като нашия бизнес се неглижира, въпреки че формираме около 10-12% от БВП. Искаме тотален локдаун до края на януари. Даваме срок до десети януари следващата година и  ако не ни чуят, започваме протестни действия“, коментира още Стефанов.

По думите му във Велико Търново над 3 000 души, работещи в заведения и ресторанти, са засегнати от тези мерки, а освен тях протестите ще подкрепят и други колеги от засегнатите браншове. Става дума за съдържатели на фитнес зали, складове,  магазини и т.н.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *