Бившият кмет и настоящ шеф на фонд „Земеделие“ Тодор Тодоров и музикантът Ангел Ангелов пуснаха разтърсващ клип от албума „Великата България“ /ВИДЕО/

 

Шефът на фонд „Земеделие“ в болярския град и бивш кмет на лясковското село Джулюница Тодор Тодоров от години се изявява успешно и като стратег на метъл групата „Тодиан“. Меломаните в областта и в страната отдавна са наясно с таланта и стила на Тодор и компания, но сега вече могат да се насладят на първото им парче от едноименния албум „Великата България“.

Албумът излезе официално в началото на тази година и бе представен във Регионалната Библиотека във Велико Търново. Той съдържа седем парчета, с интро към всяко едно от тях, в което на фона на симфонии, слушателят се потапя в епохата на славната българска история от времето на Хан Кубрат до падането на България под турско робство.  Последните две парчета са за Второто Българско царство и столицата Търново. Те са с имената „Асеневци“ и „Изгубеният рай“. Групата е основана в края на 2017-та година и името и е съчетание от първите букви на имената на двамата и основатели – Тодор и Ангел.

„Ние искаме да припомним на сънародниците ни кои сме, откъде идваме и какво сме създали за световната история – прабългарския календар, кирилицата, основата на културите на големите славянски държави. Опасявам се, че целият този исторически потенциал изчезва в последните 15-20 години. Днес Европа е разграден двор, в който нахлуват всякакви пълчища с чужда и агресивна култура, а собствените им политици превръщат държавите им в автокрации“, обяснява идеята на музикалната група Тодор Тодоров. Който освен с ноти се занимава много сериозно с местно самоуправление и земеделие.

По думите му, група „ТОДИАН“ не иска България да се самоубие, да се саморазруши и да изгуби всичко, което е успяла да изгради за повече от 13 века.

Колегата на Тодоров – Ангел Ангелов е музикант от кариерата. Владее няколко инструмента и дълги години е свирил в Скандинавските страни. Автор на много парчета, които се радват на огромна популярност в Европа и Щатите.

В клипа са използвани кадри от филма „Хан Аспарух“ със субтитри на английски език. Вижте го!

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!