Бившият кмет и настоящ шеф на фонд „Земеделие“ Тодор Тодоров и музикантът Ангел Ангелов пуснаха разтърсващ клип от албума „Великата България“ /ВИДЕО/

0

 

Шефът на фонд „Земеделие“ в болярския град и бивш кмет на лясковското село Джулюница Тодор Тодоров от години се изявява успешно и като стратег на метъл групата „Тодиан“. Меломаните в областта и в страната отдавна са наясно с таланта и стила на Тодор и компания, но сега вече могат да се насладят на първото им парче от едноименния албум „Великата България“.

Албумът излезе официално в началото на тази година и бе представен във Регионалната Библиотека във Велико Търново. Той съдържа седем парчета, с интро към всяко едно от тях, в което на фона на симфонии, слушателят се потапя в епохата на славната българска история от времето на Хан Кубрат до падането на България под турско робство.  Последните две парчета са за Второто Българско царство и столицата Търново. Те са с имената „Асеневци“ и „Изгубеният рай“. Групата е основана в края на 2017-та година и името и е съчетание от първите букви на имената на двамата и основатели – Тодор и Ангел.

„Ние искаме да припомним на сънародниците ни кои сме, откъде идваме и какво сме създали за световната история – прабългарския календар, кирилицата, основата на културите на големите славянски държави. Опасявам се, че целият този исторически потенциал изчезва в последните 15-20 години. Днес Европа е разграден двор, в който нахлуват всякакви пълчища с чужда и агресивна култура, а собствените им политици превръщат държавите им в автокрации“, обяснява идеята на музикалната група Тодор Тодоров. Който освен с ноти се занимава много сериозно с местно самоуправление и земеделие.

По думите му, група „ТОДИАН“ не иска България да се самоубие, да се саморазруши и да изгуби всичко, което е успяла да изгради за повече от 13 века.

Колегата на Тодоров – Ангел Ангелов е музикант от кариерата. Владее няколко инструмента и дълги години е свирил в Скандинавските страни. Автор на много парчета, които се радват на огромна популярност в Европа и Щатите.

В клипа са използвани кадри от филма „Хан Аспарух“ със субтитри на английски език. Вижте го!

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *