Кражби и посегателства върху леки и товарни автомобили са извършени през почивните дни

0

Два леки автомобила са били откраднати през почивните дни в областта, съобщават от полицията. В Районното управление в Свищов е образувано досъдебно производство за кражба на „Тойота аурис” с плевенска регистрация. Посегателството е извършено за времето от 18,00ч. на 22 декември до 11,15ч. на следващия ден от неохраняем паркинг в Свищов чрез използване на неустановено техническо средство. Колата е обявена за  общодържавно издирване.

„Ауди” с нидерландски транзитен номер е изчезнала от дворно място в Полски Тръмбеш в ранните следобедни часове на 23 декември. По-късно полицаи установяват автомобила, паркиран в землището на града.

В Районното управление във Велико Търново е образувано досъдебно производство за кражба на части и вещи от МПС. На 28 декември е получен сигнал от потърпевшия собственик за извършена кражба на катализатор от лекия му автомобил, паркиран в града. За времето от 14,30 ч. на 27декември до 10,30 ч. на 28 зекември, неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство, е срязал часта на „ Фолксваген поло” с търновска регистрация.

На Бъдни вечер около 21,00ч. е получен сигнал на телефон 112 от потърпевш, че същата вечер в областния град са нанесени щети на личния му лек автомобил „Хюндай санта фе” с търновска регистрация. Установено е, че неизвестен извършител е нанесъл щети по предното и задното панорамни стъкла, и по страничните стъкла и вратите,  и е надрал предния капак на превозното средство.

В РУ – Горна Оряховица е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на товарен автомобил. На 27 декември около 09,00 ч. е получен сигнал от собственик, че са срязани четирите гуми и са счупени предното панорамно и дясното странично стъкла на личния му „Мерцедес спринтер” с търновска регистрация.

По случаите са образувани досъдебни производства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *