Управителят на областната болница д-р Стефан Филев е първият с ваксина срещу COVID-19 в региона

 

 

„Мотивите ми са вътрешни. Има два начина да излезем от кризата – да се преболедува успешно или чрез ваксинация. Ваксинацията е единственият начин, по който можем да избягаме от тежкото преболедуване на инфекцията и да се върнем към нормалния социален живот, да върнем нормалността в живота си“.

Това каза управителят на Областната болница д-р Стефан Филев, който получи първата ваксина в региона срещу коронавируса. Той бе инжектиран от главната сестра Йорданка Минекова, като преди това премина преглед, а след това и стандартното наблюдение от 20 минути.

В първата фаза от ваксинацията в МОБАЛ ще бъдат обхванати 55 служители – хора на първа линия, които не са преболедували вируса и които работят непрекъснато с пациенти със съмнително състояние за ковидна инфекция. Днес ще бъдат ваксинирани 25, а другите утре. Ваксина ще получат и техни колеги от Спешна помощ. Общо около 180 медицински служители са пожелали да бъдат ваксинирани, но броят им непрекъснато се променя.

В момента в ковид-отделението в областната болница се лекуват 42-ма души, като 4 са в реанимация, а преди месец пациентите са били близо 120.

снимка: RegNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!