Без концерти и купон на открито навръх Нова година във Велико Търново, но с феерия от фойерверки

0

 Новата 2021-а година ще настъпи във Велико Търново със зрелищни фойерверки. Точно в полунощ на 31 декември срещу 1 януари небето над старопрестолния град ще грейне във феерия от светлина и цветове.

За да бъде осигурено достатъчно пространство за желаещите да наблюдават зарята, от 23,45 ч. до 00,15 ч. в новогодишната нощ ще бъде затворено за движение кръстовището между улиците „Христо Ботев“, „Независимост“ и „Васил Левски“ (между Централна поща, Общината и Факултета по изобразителни изкуства“, както и прилежащите части от трите улици.

Действащите противоепидемични мерки не позволяват организиране на традиционното празненство и концертна програма за Нова година. Въпреки това, чрез хореографията на фойерверките ще бъде създадено празнично настроение за жителите и гостите на Велико Търново.

Две безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще бъдат излъчени на 1 и 2 януари. Началото на шоуто във всеки от двата дни е в 18,00 ч., а мястото за наблюдение е площад „Цар Асен I”.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *