Данъчна кампания 2021 ще започне на 11 януари

0

Фирмите и едноличните търговци декларират данъците си от 1 март

Данъчната кампания 2021 г. започва на 11 януари, като от тази дата стартира подаването на декларациите за доходите на физическите лица в офисите на приходната агенция. През март 2021 г., след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде пусната и електронната предварително попълнена декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис. В нея ще бъдат вписани автоматично данни за получени през 2020 г. доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане  и през следващата  година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация.

Юридическите лица подават декларациите си от 1 март до 30 юни за пръв път през 2021 г., според последните промени в законодателството. Срокът за плащане на корпоративния данък е 30 юни.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bgи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *