Бизнесмен дари 15 000 лева на търновската Мото Коледа

0

Бизнесменът Милко Байчев дари 15 хиляди лева на организаторите на търновската Мото Коледа. Това съобщи инициаторът на събитието Георги Недев. Средствата са връчени непосредствено след шествието на дядоколедовците в старата столица на 25 декември.

„Много ни зарадва жестът. Не можем да повярваме на безвъзмездната помощ. Волята на дарителя е със средствата да се закупят лични подаръци за колкото се може повече деца в неравностойно положение или лишени от родителска грижа“, каза Недев. Той обясни, че вероятно ще бъдат закупени лаптопи или други устройства за работа в електронна среда. Окончателното решение ще бъде взето на среща с благодетеля след новогодишните празници.

1900 лева са събрани в пътуващата кутия при обиколката на мото дядоколедовците във Велико Търново, като 450 лева от тях са остатък от миналата година.  Със събраните средства по време на тазгодишната дарителска Мото Коледа участниците вече закупиха лакомства за децата и микровълнова фурна за един от центровете. Приятел на кампанията от Габрово – Красимир Вълев е дарил оригинални бутилки за пиене със специален накрайник, които ще предоставени на Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец.

По думите на Недев, успехът на благотворителна инициатива е резултат и от подкрепата на ОДМВР – Велико Търново и сектор „Пъна полиция“, на Община Велико Търново в лицето на кмета инж. Даниел Панов.

Георги Недев благодари още на „B Sound Ltd“  за специалното озвучаване на шейната на Дядо Коледа и за лакомствата, дарени от „Престиж 96“ , Вафли „Симона“, Вафли „Борец“, и на десетките добродетелни наши съграждани, които за пореден път са проявили добра воля и съпричастност, за да бъде Коледата весела и добра за все повече деца.

снимка Марина Чамуркова – Недекова

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *