Горна Оряховица – с най-добра коледна украса, според традиционния конкурс „Кмет на годината“

Станаха ясни победителите в конкурса на Kmeta.bg „Кмет на месеца“ на тема „Коледна украса“ за декември. Десетки хиляди дадоха своя вот и определиха отличниците в надпреварата. Номинирахме кметовете на 15 общини на базата на наблюдения по подготовката и изпълнението на празничната украса, пресъздаваща коледната атмосфера.

Конкурсът по традиция е разделен в три категории – общини с население под 20 000 жители, общини с население между 20 000 и 50 000 жители и общини с население над 50 000 жители.

При „малките“ №1 стана Васил Узунов (Брезник). Той събра 56,09 процента от гласовете. След него останаха Силвия Кръстева (Трявна) с 34,67% и Красимир Герчев (Разлог) – 7,29%.

При средните общини победител е Горна Оряховица, начело с инж. Добромир Добрев. Той окупира първото място с внушителните 87,4 %. Далеч зад него са Денчо Бояджиев (Разград) 10,7 и Иван Гавалюгов (Ботевград) с 1,43 %.

При най-големите общини за отличник бе определен Валентин Ревански (Ямбол). Вотът си за него са дали 45,82% от гласувалите. Второто място е за Пенчо Милков (Русе) 27,79%, а на почетното трето стъпи Живко Тодоров (Стара Загора) с 11,18%.

Пълните резултати от гласуването може да видите на тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!