Над 97% от малките ученици във Велико Търново се върнаха в клас

 

 

Спокойно започна първият за новата година учебен ден за малките ученици във Велико Търново. Малчуганите от 1 до 4 клас се върнаха в класните стаи при стриктна противоепидемична организация във всяко училище. За учителите и помощния персонал са осигурени необходимите лични предпазни средства, периодично се извършва неколкократна дезинфекция на общите площи и помещения. В тях децата също носят маски.

Над 97,3% е посещаемостта – 2682 деца от 1 до 4 клас са на училище в първия учебен ден. По-малко от 1,2% са децата, обхванати в електронна форма на обучение, а едва 1,5% са отсъстващите.

Отвориха врати и детските градини, където посещаемостта е над 70% – 1816 са децата в първия ден. Нивото е непроменено спрямо средното число на присъствия за месеците септември, октомври и ноември.

Във всяка детска градина се прилага комплекс от мерки – приемането и изпращането на малчуганите е пред входовете на сградите, на всяко дете се мери температурата, осигурени са маски и шлемове за възпитателите и персонала, както и различни видове дезинфектанти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!