Премиерът Бойко Борисов изненадващо посети СУ „Ем. Станев“ във В. Търново (ОБНОВЕНА)

0

 

Министър – председателят Бойко Борисов  направи изненадващо посещение в СУ „Ем. Станев“ във Велико Търново по-рано днес, където провери условията, при които учениците от 1 до 4 клас се завърнаха присъствено.

Премиерът бе придружен от министъра на образованието Красимир Вълчев и от министъра на финансите Кирил Ананиев, както и от кмета на старата столица инж.  Даниел Панов.

Те бяха посрещнати от директорката на СУ „Ем. Станев“ Кина Котларска. Тя увери, че противоепидемичните указания се спазват и са взети всички нужни мерки за здравето и безопасността на децата и учителите. Според нея възстановеният учебен процес протича нормално като над 97 процента от децата са на целодневно обучение. 8 от децата са останали вкъщи.

Кметът запозна премиера с ремонтните дейности, които са извършени в учебното заведение, а министърът на образованието информира, че от 18-ти януари ще се премине към поетапно връщане на големите ученици в училищата. Затова обаче се изчакват епидемиологичните данни от една пълна работна седмица и около 14-ти януари ситуацията ще бъде обмислена.

 

 

 

Снимка: Фейсбук

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *