Горна Оряховица официално посрещна знамето за Европейски град на спорта за 2021 година

0

 

Горна Оряховица официално посрещна знамето за Европейски град на спорта за 2021 година. Първи да се докоснат до него имаха честта представителите на спортните клубове и на Горнооряховския младежки парламент. Представянето на знамето пред горнооряховската общественост стана и в присъствието на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателя на Общинския съвет Димитър Николов, общинските съветници от постоянна комисия по спорт и младежки дейности, ресорния заместник-кмет Стефчо Алипиев, инж. Петя Богданова –директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“.

През октомври Горна Оряховица премина сериозния европейски тест, покривайки всички критерии за град на спорта. Това стана по време на онлайн инспекция на оценителите от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE.

Връчване на титлата по традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на традиционната Гала на ACES EUROPE в края на ноември всяка година.

Заради епидемичната обстановка, знамето за европейски град на спорта бе изпратено на място в Горна Оряховица.
След официалното посрещане на знамето, със спортната общественост бяха обсъдени предстоящите спортни събития през настоящата година.

В спортния календар ще бъдат включени мероприятия, които да обхваната голяма част от жителите на общината. Освен традиционните турнири и състезанията от федерациите, ще бъдат заложени и много семейни спортни състезания, турнири за хора с увреждания, спортни прояви с ветерани спортисти. Заради епидемичната обстановка е предвидено по-голямата част от събитията да се провеждат на открито.

Спортният календар е отворен документ и предложения за него могат да правят и гражданите. Те трябва да бъдат добре обосновани и с посочена финансова рамка. Предложенията могат да бъдат изпращани на e-mail: pr@g-oryahovica.org.
Активна помощ при реализиране на мероприятията ще оказват представителите на Горнооряховския младежки парламент, които не за първи път ще работят в тясно сътрудничество с Общината.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *