Ректорът на ВТУ съобщи на среща с ръководството: „Предстои значително увеличение на заплатите на преподавателите и на служителите“

0
Днес в зала „Европа“ на Ректората се проведе работна среща на ректорското ръководство на Великотърновския университет с деканите на факултетите, както и с ръководителите на основните обслужващи звена на Университета.
Срещата започна с минута мълчание в памет на колегите, които починаха през последния месец.
Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов откри заседанието с няколко добри новини.
„Колеги, предстои значително увеличение на заплатите на преподавателите и на служителите в университета. Да, голяма част от това увеличение ще бъде от собствени средства и икономии, но през последните години ние работихме здраво, за да се измъкнем от кризата, в която бяхме изпаднали. Години наред ние бяхме институцията с най-ниски заплати. Благодарен съм на всички вас, които работихте, защото без вашата помощ, подкрепа и вяра в ръководството ние нямаше да успеем.
Втората добра новина, която искам да съобщя, е, че приемът за учебната 2021-2022 година се развива повече от добре. До този момент сме запълнили една трета от свободните места във ВТУ. Това се дължи на усилията на всички в нашия университет. Надяваме се, че в края на кандидатстудентската кампания ще постигнем резултатите от миналогодишната, в която бяха заети всички места.
Бих искал да помоля всички преподаватели и служители през новата година да положат поне 10% повече усилия в работата си, защото за нас студентите са най-важният ресурс. Те днес много ни липсват в Университета. Ние работим заради тях. Вярвам, че младите хора го оценяват и са доволни от това, че са избрали Великотърновския университет.
През 2021 ви пожелавам да сте здрави – вие и семействата ви, нещата около COVID кризата да се нормализират и да се върнем към нормалния начин на живот и работа“, заяви проф. Хр. Бонджолов в началото на срещата.
Заседанието продължи с обсъждане на вътрешноуниверситетски въпроси.
Срещата протече при строго спазване на всички противоепидемични мерки, включително съответната дистанция, носене на предпазни маски и задължителна дезинфекци

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *