Задържаха трима, крали гуми от леки автомобили във Велико Търново и Горна Оряховица

Престъпно трио, извършвало кражби на гуми от леки автомобили, бе задържано,след двумесечна съвместна работа на служители от две областни дирекции

Набезите им започнали на територията на Велико  Търново и Горна Оряховица в средата на ноември миналата година. В рамките на месец в областната дирекция са постъпили 4 сигнала за извършени кражби на гуми, с джантите на три леки и един товарен автомобил и един сигнал за опит за кражба.

От проведени съвместни действия от служители на РУ – В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – Русе е установено, че извъшители са двама мъже на 19 и 59 години от Павликени и 39-годишен от с. Сливо поле. Двамата по-възрастни са известни на полицията и осъждани.

При извършени претърсвания на адреси в Павликени и Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми. Задържани са за 72 часа. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети.

Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!