Пуснаха под  домашен арест 26-годишния от Попово, арестуван с незаконен калашник при зрелищна акция на полицията във В. Търново

0

Районният съд във Велико Търново е определил мярка „домашен арест” за 26-годишния мъж от Попово, задържан при зрелищна акция на полицията във Велико Търново. Срещу него в Районното управление на полицията във В. Търново се води досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие.

Припомняме, че акцията беше проведена на 7 януари около 17 часа на оживената улица „Н. Габровски” пред очите на десетки великотърновци. Тогава бяха арестувани показно трима млади мъже след сигнал, че са гърмели в гориста местност в покрайнините на квартал „Бузлуджа”. Джипът им беше засечен от полицаите на „Габровски”, а тримата бяха закопчани. В автомобила беше открит незаконен автомат „Калашников”.  Той е бил притежание на мъжа от Попово,  а останалите в джипа са били мъже на 26 години от Горна Оряховица и на 23 години  от Етрополе. И тримата са криминално проявени.

Поповчанинът е с условна присъда за грабеж от 3 г. с 5 години изпитателен срок, издадена през декември миналата година от Бургаския съд. Престъплението с незаконното оръжие е извършено в периода на изпитателния срок. Наказанието, което се предвижда по закон за подобно деяние е от 2 до 8 години затвор.

Предполага се, че изстрелът е бил произведен с цел да се тества оръжието и евентуално неговата продажба. Калашникът е бил със заличени фабрични номера, не е ясен неговият произход, възможно е да и бил краден.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *