Британец отглежда лисица като домашно животно в къщата си в Малки чифлик

0

 

Британец, който от петнайсетина години притежава имот във великотърновското селце Малък чифлик отглежда лисица като истинско домашно животно, разказаха местни хора. От есента възрастният и самотно живеещ мъж се грижи за животното, като почти го е опитомил. Редовно го храни, като му оставя храна на точно определено място в двора, тъй като, по думите на очевидци, лисицата все още не „яде от ръка“. Ако по някаква причина обаче храната не бъде осигурена на време, хитроумната лисица намира прехрана в съдовете за смет и често разпилява боклуците наоколо.

Впрочем, появата на диви животни и особено лисици далеч не е прецедент. Оказва се, че те са доста адаптивни към градска и селска среда  и едва ли биха нападнали човек. Повод за евентуална агресия би било неадекватна реакция, затова при среща не трябва да се бяга, а да се запази спокойствие и да се изчака, докато животното само отмине.

През миналата зима пък лисици често бяха забелязвани и в крайните квартали на Велико Търново, а в социалните мрежи дълго време се въртяха кадри с животинките, които търсят храна между контейнерите за смет.

Снимката е илюстративна

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *