Окончателно! Парламентарните избори ще са на 4 април 2021 година

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април тази година, става ясно от подписания указ от президента Румен Радев. В свое обръщение държавният глава заяви, че това е една седмица след първата възможна дата.

Президентът благодари на политическите сили, които се отзоваха на поканата му за консултации и поиска държавата да предостави лични предпазни средства, както за изборната администрация, така и за хората, които ще отидат до урните. Радев поиска и промени в Изборния кодекс, които да са свърани не само с вота на хората под карантина, но и гласуване по пощата за българите в чужбина, видеонаблюдението на броенето, премахването на ръчното броене на машинния вот.

„Очаквам ЦИК в кратки срокове да даде възможност на всички политически субекти и обществени организации да участват в процеса на сертифициране и тестване на машините за гласуване“, каза още Румен Радев. И поиска актуализация на избирателните списъци и осветляване на изборната администрация на всички нива, както и на „Информационно обслужване“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!