Великотърновската международна майсторка Цвета Галунова участва в лагер на националния отбор по шахмат за мъже и жени в Асеновград

 

 

На фона на всички рестрикции, трудности и липса на турнири между 13-17 януари се проведе лагер-обучение на националния отбор на България за мъже и жени по шахмат.

То се проведе в Асеновград, а целта бе подготовка за предстоящите важни първенства и Олимпиада. Организаторите от БФШ 1928 с председател д-р Руслан Тошев и домакините от хотел „Сани” и местният клуб „Асеновец 2006” се бяха постарали за комфорта и перфектните условия за работа на българските шахматисти.

Покани получиха десетте най-добри от всеки пол, от които шест жени и седем мъже се включиха в престижната подготовка. Силният пол бе представен от едни от най-елитните ни гросмайтори: Момчил Николов, Красимир Русев, Александър Делчев, Ивайло Енчев, Радослав Димитров и младите надежди Цветан Стоянов и Лъчезар Йорданов. Женската част бе представена от: Цвета Галунова, Белослава Кръстева, Гергана Пейчева, Виктория Радева, Надя Тончева и Елиф Мехмед. Занятията води ГМ Петър Арнаудов, който напътстваше българските национали в различните фази на играта, помагайки им да надграждат своите знания и умения за древната игра в продължение на 7-8 часа на ден.

”, сподели една от участничките – Цвета Галунова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!