Оставиха в ареста насилник, нападнал с нож майка си, псувал униформени и буйствал в полицията

0

С определение на Районен съд – Велико Търново на 39-годишен мъж от Дебелец е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Срещу него в Районното полицейско управление във  Велико Търново се води  бързо производство за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие.

Задържането под стража е по искане на Районна прокуратура. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 18 януари  тази година в Дебелец е нарушил за пореден път заповед за защита от домашно насилие, която е издадена по гражданско дело от Районен съд – Велико Търново. Г.Н. упражнил психическо и физическо насилие спрямо майка си, като опрял нож в  шията й, крещял заплахи и я блъснал. Той е обвиняем и за това, че на 18 януари, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикал скандал, счупил огледала и стъкла на прозорец в жилището и отправил закани към майка си. Мъжът обиждал и псувал полицаите,  буйствал в полицейския автомобил пред сградата на РУ – Велико Търново и в помещението за задържане, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Велико Търново,  че има опасност лицето да се укрие и да извърши други престъпления, поради което спрямо Г.Н. е  взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването продължава.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *