Споразумение с Министерството на околната среда гарантира финансиране на програмата за по-чист въздух в Горна Оряховица

 

 

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев посети Националния координационен център в МОСВ за наблюдение и контрол върху вноса на отпадъци, състоянието на язовирите и замърсяването на въздуха. Там е разговарял с премиера Борисов и министър Емил Димитров за казуса на Горна Оряховица, по отношение чистотата на въздуха.

 

Тази тема е моя кауза, която отдавна защитавам с всички сили. Знаете, че внесохме съдебна жалба срещу МОСВ заради решение, което ни лиши от финансиране по програмата „Околна среда“ и така се осуети реализирането на мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух“, сподели след срещата инж. Добрев в социалните мрежи.

По думите му и премиерът, и министърът са изразили становище, че жалбата на община Горна Оряховица срещу министерството е аргументирана и има основание.

 

„Горна Оряховица и МОСВ ще се споразумеят извънсъдебно. Това се разбрахме по време на разговора. А министър Емил Димитров ме увери, че общината ще получи финансиране по ПУДОС! Ще бъде направено всичко необходимо това да се случи, очакваме решението на МС във възможно най-кратки срокове.

 

Припомням ви, че в нашата Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух, са предвидени редица мерки, като безплатна за гражданите подмяна на печките на твърдо гориво.

 

Радвам се, че въпросът с чистотата на въздуха в нашия град тръгва към своето разрешение. Лично аз ще продължа да влагам цялата си енергия по темата, защото справедливостта е на наша страна. В случая всички горнооряховчани бяхме ощетени от едно неправилно чиновническо решение“, коментира още Добрев в поста си във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!