Великотърновци се обединиха и изчистиха силно замърсената алея между кварталите „Бузлуджа” и „Чолаковци”

0

Поредният чудесен пример за гражданско съзнание, отговорност и активност. Така кметът на Велико Търново Даниел Панов определи инициативата на  великотърновци, които се организираха  и почистиха отпадъците край пешеходната алея между кварталите „Бузлуджа“ и „Чолаковци“. Пътеката бе обновена по проект на Общината.

Да не замърсяваме около нас е личен избор и въпрос на съвест. Добрите примери като този провокират именно тази съвест, посочи Панов.

Акцията беше организирана от  „Доброволно чистене – Велико Търново” на TarnovoRuns – Движение и здраве за всеки и на всички, които помагат градът ни да бъде чист и приветлив.

Един 200-метров силно замърсен участък, който е ключов за живота на хиляди съграждани, светна от чистота! Хората успяха! Над 80 чувала и десетки тежки предмети са събрани. Те щяха да гният в кварталната горичка сигурно десетки хиляди години, но ние всички имаме способността да променяме бъдещето, посочват организаторите.

Те изразяват своите благодарности на фирма „ Екстрапак” ООД за подкрепата, на фирма Olympus Foods Bulgaria за прекрасната почерпка за всички участници, също и на Община Велико Търново, които винаги навременно извозват събраните планини с боклуци.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *