Тъжна вест! Напусна ни художникът и бивш зам.-кмет на Велико Търново Ганчо Карабаджаков

0

 

 

След боледуване е починал художникът и бивш зам.-кмет на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, съобщиха от семейството в социалните мрежи.

Ганчо Карабаджаков е роден на 19 октомври 1951 г. в Ямбол. През 1972 г. завършва художествената гимназия в Казанлък, а през 1979 г. – Художествената академия „Николай Павлович“ в курса на проф. Христо Нейков, специалност „Илюстрация и художествено оформление на книгата“.
Живее и работи в Арбанаси край Велико Търново. От 1981 г. участва във всички регионални и национални изложби с живопис, работи и в областта на монументалните изкуства. Има десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина.

За кратко беше зам.-министър на културата по време на правителството на НДСВ.
В периода от 2011 г. до октомври 2020 г. Карабаджаков бе зам.-кмет на Велико Търново с ресор култура и хуманитарни дейности. След това се върна на поста  директор на Галерия „Борис Денев“.

Ганчо Карабаджаков беше забележителен творец! Човек с голямо чувство за хумор и бохемско отношение към живота. Не се вземаше насериозно, но винаги се отнасяше сериозно към ангажиментите си… Беше част от култувата великотърновска група бохеми и общественици „Раматиз“, която наскоро изпрати още един свой член в небесните селения…

Ганчо Карабаджаков ще бъде изпратен в последния му земен път в четвъртък.
Екипът на „Болярски новини“  изказва искрени съболезнования на близките на твореца!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *