октомври 3, 2023

Актьорът Деян Донков участва в незабравим урок със седмокласници от СУ “Емилиян Станев“

0

Незабравим урок с любим български актьор проведоха учениците от 7 б клас на СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново. Преди няколко дена, заедно с преподавателката си по български език и литература Цвети Маринова, те се срещнаха онлайн с Деян Донков,  който играе ролята на Македонски в култовата постановка „Хъшове” в Народния театър „Иван Вазов”.

Докато изучавахме повестта „Немили-недраги”, децата бяха много впечатлени от качествата на вазовия герой, особено мисията, която той изпълнява в десета глава, разказа Цвети Маркова.

Тогава се родила идеята учениците да дискутират образа на Македонски с актьора, който се превъплъщава в него.

За съдействие г-жа Маркова потърсила своята колежка от ОУ „Димитър Благоев” Таня Мишева, която осъществила връзката с Донков. Той се съгласил на драго сърце и веднага приел поканата за нетрадиционния урок.

По време на срещата децата обсъждали с Донков неговото отношение към литературния герой, който пресъздава на театралната сцена, които са силните и слаби страни в характера на Македонски и т.н.

 

Учениците се интересували какво е подтикнало Деян Донков да стане актьор и какви качества трябва да развиват децата, които искат да се подготвят за тази професия.

Седмокласниците впечатлили актьора с прецизно направените презентации и проектни задачи, реализирани под формата на есета, писма и картини, свързани с образа на Македонски.

Донков е бил много развълнуван от подаръка, която е получил от търновските деца, а това е негов портрет, нарисуван от  седмокласника Данаил Христов.

След урока три от момичетата изготвили информационна бележка, а Томи Зарзаланов заснел филмче за незабравимия час.

Цвети Маринова благодари специално на компютърния специалист от училището Красен Лаков, който е обезпечил технически безпроблемното протичане на урока.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *