300 комплекти за засаждане на дръвчета бяха раздадени в детските градини и училищата в община Павликени

0

 

 

300 комплекта за засаждане на дърво получиха децата от детски градини и училища в община Павликени. Безвъзмездното дарение е част от националната инициатива „Засаждаме бъдеще с Гората.бг“.

Комплектите са предназначени за учениците от началния образователен етап (I-IV клас) и за деца от подготвителните групи в детските градини. Раздадени са по 35 комплекта за всяко училище и по 12 за всяка детска градина, които учениците от един клас заедно да засадят и отгледат.

Всеки образователен комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор, подходящи семена – жълъди, семена от явор и ясен, инструкции за засаждане и етикети за всяка саксия, на която децата да отбележат кога и какво е засадено. В комплекта има и инструкции за засаждане и отглеждане като по този начин децата ще придобият знания и умения как да се грижат за растенията. След като бъде засадено и отглеждано в саксия, дървото може да бъде залесено на подходящо място навън.

Децата от ДГ „Слънце“ в Павликени, детските градини в Бяла черква и с.Батак, както и ОУ „Филип Тотю“ с. Върбовка и ОУ в с.Батак вече засадиха своите семена. Предстои и останалите да проведат занимателни часове с комплектите.

Основна цел на инициативата е да се ангажират колкото е възможно повече деца с идеята за една по-зелена и чиста България, за един по-добър и по-красив свят, в какъвто всяко дете заслужава да живее.

Инициативата за отглеждане и засаждане на дървета е на осем години. Повече от 1 милион са вече засадените дръвчета в България по кампаниите на Гората.бг. Дарени са десетки хиляди дървета и комплекти за отглеждане на собствено дърво, организирани са стотици доброволчески събития за създаване на гори.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *