10 престъпления са разкрити при акция на полицията във Велико Търново

0

Разкрити са 10 престъпления, приключени са 11 досъдебни производства при специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Акцията е реализирана на територията на РУ – Велико Търново в периода 26-28 януари под ръководството на прокуратурата.

В хода на операцията са образувани 3 досъдебни производства – по чл. 354А, ал. 3, чл. 234В, ал.1, и чл. 159А, ал.1 от НК, 2 бързи производства за кражба и притежание на наркотични вещества, разкрити са 10 престъпления, приключени са 11 досъдебни производства, привлечени като обвиняеми са 11 лица, от които две са задържани за 72 часа.

Извършени са проверки в три населени места, проверени са 137 граждани, 2 места за подслон, 4 адреса във В. Търново и 126 автомобила. Съставени са 3 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата, 4 акта за нарушение на Закона за българските лични документи, 2 акта за нарушение на Закона за гражданската регистрация и са наложени 51 глоби по фиш. Установен е един водач, седнал зад волана, след употреба на алкохол. Задържани за срок до 24 часа са 4 лица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *