Здравният министър проф. Костадин Ангелов – начело на листата на ГЕРБ във Велико Търново?

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се оказва най-желаният водач за парламентарните листи в ГЕРБ – искат го структурите и във Велико Търново, и във Варна, съобщи Епицентър.бг. Проф. Костадин Ангелов не е член на ГЕРБ и ще бъде издигнат от т. нар. гражданска квота. През последния месец той посети два пъти посети старата столица, като заяви подкрепа  за модернизиране на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ и за довършване на недостроения корпус на белодробната болница. Освен това проведе и среща с ръководителите на общинските лечебни заведения, които му представиха своите проблеми.

По информация на Епицентър.бг, основните сили, на които ще заложи премиерът в предстоящите избори, ще са министрите от кабинета му. Всички успешни министри, които са били част от правителството на Борисов, ще бъдат водачи на листите с кандидати за следващия парламент.
Повечето от тях вероятно ще водят на по две места. Според Епицентър.бг Борисов ще спази традицията и ще оглави партийната листа в 25-ти МИР – София, за да се изправи срещу Корнелия Нинова. Този двубой е част от партийната интрига на всеки вот. Борисов води и предизборната листа в Пловдив-област.

Социалният министър Деница Сачева обяви пред БТВ, че ще е начело в Добрич, а вицепремиерът Томислав Дончев – в Габрово, като е възможно да го видим и в един от софийските избирателни райони. Председателят на парламента Цвета Караянчева традиционно ще е сред първите в Кърджали.

Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да се оглави от Екатерина Захариева, която е родена там. Естествено земеделската министърка Десислава Танева ще е първа в списъка в Сливен, а бившата екоминистърка и настояща депутатка Ивелина Василева ще поеме Бургас.

Спортният Красен Кралев ще се готви за Варна. В Ловеч ще е Николай Нанков, в Стара Загора – Красимир Вълчев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!