Шахматен клуб „Асеневци” излъчи шампион на СУ „Вела Благоева“

0

 

 

В продължение на три състезателни дни учениците от 3”б” клас на СУ ”Вела Благоева” се бориха зад черно-белите дъски, за да докажат знанията си по шахмат, които натрупаха през изминалия учебен срок. В СУ „Вела Благоева” тренировките по шахмат не са прекъсвани, въпреки наложените рестриктивни мерки. Дори и в периода на пълно затваряне на учебните заведения, децата от 3”б” клас се срещаха през своите мобилни устройства, заедно с треньорите на ШК „Асеневци” международната майсторка за жени Цвета Галунова и ФИДЕ майстора Даян Нинов.

Системата бе кръгова, всеки срещу всеки, а контролата за игра 10 минути + 5 секунди на ход. Играта с шахматни часовници е нововъведение в тренировките, но ще бъде неизменна част занапред, споделиха треньорите.

В турнира участие взеха 8 деца. Едноличен шампион с пълен точков актив стана Александър Колев. В пряката среща Сашко победи прекия си съперник Кристиян Ненов и го остави на втора позиция. С бронзов медал се окичи Денислав Дюлгеров, а в класирането последваха Иван Овчаров, Сияна Яламова и Виктор Тодоров. Анжелика Очкова, Мадлена Методиева и Ивайло Колев също дадоха всичко от себе си, те получиха специални поощрителни награди.

Победителите се окичиха със златен, сребърен и бронзов медал, като награди за призовите места бяха раздадени и специални шахматни ранички с логото на клуба, а за всички деца имаше скромна почерпка и подарък ключодържател на ШК „Асеневци”.

„Искаме на поздравим децата за смелото им участие в първия си шахматен турнир и искрено се надяваме, че той ще разпали още повече в тях искрата към древната игра. Благодарим и на ръководството на СУ „Вела Благоева” за това, че дори в кризисните времена, намерихме начин да изпълним желанието на децата да играят шах. Провеждаме уроците в капсулирана група само с един клас, за съжаление, има много други деца, които, въпреки желанието си, няма как да се присъединят към тренировките, но искрено се надяваме, че съвсем скоро отново ще можем да работим с всички деца в училище. Шахматът е игра, която развива всестранно личността и дългогодишният ни опит в тази сфера ни е показал и доказал благоприятното му влияние върху детските умове.”, споделиха треньорите и ръководители на ШК „Асеневци” Цвета Галунова и Даян Нинов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *