В Лясковец обявиха традиционния конкурс „Най-добро домашно вино“

0

 

Тази година конкурсът „Най-добро домашно вино” ще се проведе на 12 февруари. Заради епидемиологичната обстановка, официален празник за Деня на лозаря и винаря на централния площад и ритуално зарязване с жители и гости на града, няма да се състои. Конкурсът за избиране на най-добри производители на вино в домашни условия, ще протече при спазване на действащите мерки за безопасност.

Право на участие в него имат всички пълнолетни лица с постоянно местожителство в община Лясковец. Желаещите да вземат участие в конкурса трябва да предоставят своите проби в Музея на градинарството. За целта е необходимо да занесат по една бутилка от своите вина – бели или червени /може и от двете/. Всички желаещи могат да предоставят вината си в срок от 1 февруари /понеделник/ до 11 февруари /четвъртък/ от 9:00 до 12:00 часа преди обяд и от 14:00 до 16:00 часа след обяд. Тази година вина ще се приемат и на 6 февруари /събота/ в посочените по-горе часове. До участие се допускат избистрени, домашно-приготвени вина, представени в не надписани бутилки с вместимост минимум 0,5 литра. За да бъдат избегнати всякакви съмнения, относно пълната анонимност на конкурса, при записване участниците няма да знаят своя номер.

На 12 февруари комисия от дегустатори ще оценява качествата на вината. Оценяването на пробите ще започне в 14:00 часа и тази година за пръв път дегустацията ще протече не в Музея, а в Центъра за младежки и социални дейности в град Лясковец /бивш Младежки дом/, като публика ще бъде допусната при спазване на необходимата дистанция и всички противоепидемични мерки, /носене на маски/ до запълване 30 % от капацитета на залата.

Победителите в конкурса за най-добро вино ще бъдат наградени на 15 февруари /понеделник/ от 12:00 часа в Заседателна зала на Община Лясковец от Кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Предвидени са грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както за бели, така и за червени вина. По една специална награда за червено и бяло вино са подготвили и представителите на Клуб на виното-Лясковец. Тези награди ще връчи председателят на клуба Пламен Георгиев.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *