Весела Лечева най-желана за водач на листата на БСП, търновските социалисти първи  в страната подкрепиха за нов мандат президента Румен Радев

0

Опитният парламентарист Весела Лечева е номинирана отново за кандидат-депутат от областта, а за водач са я посочили пет от общинските партийни организации. Председателката на БСП Корнелия Нинова е предпочетена да води листата за изборите на четвърти април от една общинска структура, а сред номинираните за участие във вота са още Мариана Бояджиева, Валентин Ламбев, Михаил Михалев, Петко Тюфекчиев,  Анелия Димитрова, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов и други.

От гражданската квота с най-много номинации е депутатът Явор Божанков, следван от ген. Цветан Харизанов и Яни Папазов.

Това обявиха на пресконференция днес от областното партийно ръководство. И уточниха, че според партийния устав водачите на листите, гражданската квота и тази за коалиционните партньори се определят от Националния партиен съвет. След като това се случи ще се проведе и Областен съвет, на който ще бъде подредена цялата кандидатска листа.

През уикенда търновските социалисти проведоха общинската си конференция неприсъствено, а чрез полагане на подпис. На форума Весела Лечева е получила 23 номинации, областният председател Михаил Михалев е 21, настоящият депутат Валентин Ламбев е подкрепен от 10 организации, Мариана Бояджиева – от 20, Петко Тюфекчиев – от 13, Красин Каракоцев и Паолина Петрова са с по 10 номинации, а Стоян Витанов има 7 – колкото и Корнелия Нинова.

Социалистите от с. Леденик са и първите в страната, които са подкрепили настоящия президент Румен Радев за втори мандат. Предложението на основната партийна организация „Доверие“ е подкрепено и от 86% от търновските социалисти. Активистите на Отечествения съюз също са за издигането на Радев за втори мандат.

БСП вече има и свой областен предизборен щаб. Негов председател е Мариана Бояджиева, а членовете му са 17 човека от десетте общини.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *