Образуваха 9 бързи производства и разкриха 14 престъпления при полицейска операция в Павликенско

Образувани са 9 бързи производства и са разкрити 14 престъпления при специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Операцията се проведе в периода 3-4 февруари на територията на Районното полицейско управление в  Павликени, под ръководството на прокуратурата. В реализацията й участваха служители от ОДМВР – В. Търново, РУ – Павликени, ЗЖУ – Г. Оряховица, ТП ДГС «Болярка» и РДГ – В. Търново.

Образувани са 9 бързи производства – 6 за незоконно добити дърва за огрев и по едно за неправоспособнст, нерегистриан автомобил и притежание на наркотични вещества. Образувано е 1 досъдебно производство за нарушаване на карантина и три преписки, от тях две за кражба на дърва и една за притежание на акцизни стоки без бандерол. Едно лице е привлечено като обвиняемо, разкрити са 14 престъпления, от тях 7 кражби на части и вещи от автомобили и стоки отхранителни магазини, иззети са 23 пространствени куб. м. дърва за огрев.

Проверени са общо 63 адреса, 127 граждани и 85 автомобила. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 50 глоби по фиш, от тях 7 на пешеходци. Заснети са 91 видеоклипа за скорост. Съставени са 8 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!