Богата програма обещава Деветият Национален събор на овцевъдите

0

Богата програма ще съпътства Националния събор на овцевъдите, който ще се проведе за демети път от 6 до 9 май край Петропавловския манастир до Лясковец.

Поминък, традиции и фолклор – българско, истинско преживяване за цялото семейство, ще бъде новото издание на събора, който ще продължи четири дена, посочват организаторите.

Фермерски пазар, кулинарни зони и чевермета, етно атракции,  традиционни занаяти и музейни експозиции, нестинари, народни веселби и хоротеки, и Гергьовско надиграване са част от събитията, които ще се проведат на поляните до манастира.

За пореден талантливи изпълнители ще мерят сили в Националния фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“.

По време на събора ще се проведат и няколко изложения –  на чистопородни овце и кози, на селскостопанска техника и оборудване и на овчарски кучета.

Сред атракциите ще бъдат демонстрации и състезания с коне, надпревара  по стрижба, доене и обезкостяване, състезание за най-тежък коч и пръч и др.

На мястото на събора ще се предлагат продукти от овче и козе мляко и месо.

Събитието се организира от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация, със съдействието на Министерство на земеделието, храните и горите на Република България и подкрепата на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *