Доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова с 4 медала от Държавното по ски ориентиране

0

Преподавателят от катедра “Теория и методика на физическото възпитание” на Великотърновския университет доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова се завърна с 4 медала от Държавното първенство по ски ориентиране, провело се от 3-ти до 7-ми февруари 2021 г. в близост до спортен комплекс Белмекен.

В надпреварата взеха участие над 280 състезатели от всички клубове в страната. В елитната женска група, където се състезава доц. Беломъжева конкуренцията бе най-голяма. На старт застанаха 23 състезателки, като сред тях бяха двете олимпийски състезателки на България в ски бягането Антония Григорова и Теодора Малчева, както и състезаващата се за първа година при жените Андрея Дяксова, която е младата надежда на България за медали в този спорт на международни първенства.

Стефания Беломъжева-Димитрова, която е дългогодишен състезател по ски ориентиране на спортен клуб „Браун Тим” – Велико Търново и участник в 8 световни първенства, спечели два сребърни медала от дисциплините дълга дистанция и спринтова щафета и два бронзови медала от дисциплините средна дистанция и спринт.

Състезанията бяха контролни стартове за определяне на състезателите, които ще предствят България на Световното първенство по ски ориентиране, което ще се проведе в Естония в края на месец февруари. Поради тежката епидемиологична обстановка по целия свят Българска федерация по ориентиране взе решение страната да бъде представена само от един мъж и една жена, които са Станимир Беломъжев и Адрея Дяксова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *