Задържаха мъжа, който запали приятелката си с бензин и предизвика голям пожар в къща в кв. „Света гора“

Задържаха под стража мъж, опитал да умъртви приятелката си, като я запали с бензин. Арестът е по искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново,  а решението е на Окръжния съд  в старата столица.

Наркозависимият Емил Асенов е обвиняем за опит за умишлено убийство и палеж на къща. Инцидентът се случи в първия ден на новата 2021 година. Тогава сутринта около 5 часа горя двуетажна къща в кв. „Света гора”, а при пожара пострадаха тежко две жени – на 42 г. и на 72 години.  В къщата е бил и 8-годишният син на Емил, който е бил отглеждан от приятелката на баща му.

Разследването, което продължи месец, показа, че извършител на тежкото престъпление е именно Емил Асенов. Той е наркозависим,  излежавал е присъда в затвора, лекувал се е в присиатрията във В. Търново.

Освен за опита да запали приятелката си, мъжът ще бъде съден и за палежа на къщата, която е собственост на по-възрастната жена, пострадала при пожара.

С постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят първоначално е  задържан за срок до 72 часа, до довеждането му пред съда.

Определението на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативния съд в старата столица. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!