Велико Търново отново ще почете паметта на Трифон Иванов

 

На 12 февруари в старопрестолния град ще се проведе възпоменателно събитие в памет на легендарния български футболист. Организатори са Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ и Зоналният съвет на БФС във В. Търново.

В събота се навършат пет години от кончината на Почетния гражданин на старата българска столица. „Железният” защитник си отиде преждевременно на 13 февруари 2016 г., малко след като бе навършил 50 години.

В ранните сутрешни часове на петъчния ден пред паметната плоча на Трифон Иванов, на централния вход на стадион „Ивайло“, ще бъде подреден траурен кът. В 11:00 часа Негово Високоблагоговенство свещеноиконом отец Асен ще отслужи заупокойна молитва в памет на бившия капитан на националния отбор по футбол. Спомени ще разкаже съотборникът на Трифон Иванов в „Пеневата чета“- Бончо Генчев, пред паметния кът ще бъдат положени венци и цветя.

На панихидата в памет на Трифон Иванов са поканени негови близки, приятели и всички, които помнят и обичат големия футболист. В старопрестолния град пазят жив спомена за „железния защитник“. Новият футболен терен с изкуствено покритие, след решение на Общинския съвет носи името на Трифон Иванов. Общината всяка година връчва награда на негово име на млад футболист от школата на „Етър“ и организира съвместно с БФС турнир по футбол за деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!