„Етър“: „Основната цел е да спасим отбора, мястото ни е в елита”

0

Председателят на Управителния съвет на „Етър” и членът на клубната управа Цанко Цветанов дадоха днес пресконференция в „Пресклуб България” в София, на която говориха за основните цели пред ръководството и „виолетовите”.

„Ръководството е осигурило всички необходими условия за „Етър”. Аз помагам доколкото мога със съвети, когато ме потърсят. „Етър” остави в последните 3-4 години нелоша следа в Първа лига. В момента е на незавидното последно място и се надявам, че ние като ръководство сме осигурили всички условия на спортно-техническия щаб и футболистите да се представят по най-добрия начин и да запазят мястото си, заяви Цанко Цветанов. – В краткосрочен план целта е оставане в Първа лига, но ако това е самоцел, не говори добре за всеки клуб. „Етър” има големи традиции, амбицията на новия УС е да инвестира повече в инфраструктура, в изграждането на добри условия за работа. Да, хубаво е „Етър” да е в елита, защото е под светлините на прожекторите. Но това е краткосрочната ни цел. Няма да е лесно, задачата е трудна, но хубавото е, че разликата от десетото място е само 3 точки. Така че предстои интересен пролетен полусезон.”

„За краткия период, в който сме начело на „Етър”, свършихме доста работа. Основната ни цел за тази година е да спасим отбора от изпадане. „Етър” е дал много на българския футбол и съм убеден, че мястото ни е в Първа лига, каза Деян Куздов. – Много неща остават скрити от медиите, но ние работим дългосрочно – инвестираме много усилия в школата, направихме много организационни промени и в треньорския й състав, обръщаме голямо внимание на юношите. Благодарен съм на треньорския щаб, защото обръща внимание на подрастващите. Искаме да даваме шанс на младите таланти.

Подготовката бе натоварена, разделихме се с доста играчи, успяхме да привлечем играчите, които треньорското ръководство искаше от нас. Смятам, че можем да се преборим за оставането си в елита. Може би много зложелатели ще останат разочаровани, но „Етър” ще има по-добро ниво през пролетта. Благодарен съм на Цанко Цветанов и на целия УС за работата, коато върши. Във В. Търново е доказано, че не може да се работи по модела за еднолично управление и ние работим заедно.

Съумяхме да наложим финансова дисциплина и изпълняваме рамката на бюджета, който сме приели, като се простираме според възможностите си. Но се развиваме не само спортно-технически, а и организационно. Да, не е лесно. Искам да благодаря на великотърновския бизнес, който ни подкрепя, и на Община В. Търново за съдействието. Заедно ще изпълним и краткосрочните, и дългосрочните цели.

Знаем какво име е Димитър Бербатов и каква следа е оставил в българския футбол. Аз съм щастлив от факта, че той избра първите си стъпки като треньор да направи във В. Търново, защото това остава в историята. Благодарни сме му за помощта, която оказва. Той е част от екипа на Александър Томаш, работи индивидуално с нападателите, като им помага да развият своите качества – позициониране, завършващ удар… Със сигурност им помага много и психологически, защото те усещат подкрепа от такова голямо име. Смятам, че неговото завръщане е полезно не само за „Етър” и В. Търново, а и за целия български футбол. Хора, които са се доказали и заслужили, трябва да бъдат част от българския футбол, ако искаме да вървим напред.

Звучи клиширано, че във всеки мач излизаме за победа, но това е факт. Колкото и нереалистично звучи за някои хора, ние ще отидем в Разград да се борим за победа срещу „Лудогорец” и се надявам да се поздравим с успех. Както и във всеки следващ мач. Нашата цел е оставане в елита, това минава през много трудни мачове и победи, които се надявам да спечелим.”

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *