Кметът на Горна Оряховица подписа договора за 3,2 млн. лв. за реконструкция на НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

0

Проектът е на обща стойност 3,2 милиона лева и предвижда цялостна реконструкция на сградата и откритата сцена на НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.
На първото ниво на сградата ще са разположени зала „Верен” и малка репетиционна зала, използвана и за тренировки на клуб по таекуондо, складове, съблекални и санитарни възли. На второто ниво ще се помещават административни офиси, кръжочни помещения, подготвителни с изходи към сцената, две от които се използват и за репетиционни. Чрез метални стълби ще има достъп до две помещения на третото ниво, които имат възможност за монтиране на сценично осветление откъм отворената към сцената страна на помещенията.
За да се осъществи достъпът на хора в неравностойно положение в сградата се предвижда изграждането и монтирането на асансьор, който да обслужва достъпът до двете нива.
Достъпът до основната част на амфитеатъра ще се осъществява покрай билетния център откъм парк „Детски кът”. В амфитеатъра са предвидени 1860 седящи места и още 20 бр. за хора със затруднено придвижване.
Изходът до амфитеатъра ще се осъществява през две групи входове от северозапад и югоизток. Предвиден е билетен център за продажба на билети с три каси и обслужващи амфитеатъра санитарни възли от двете му страни. На второ ниво на билетния център ще се намират две технически помещения – за озвучаване и осветление и техническо помещение. Ще се подмени и настилката на амфитеатъра.
Съществуващата сцена вече ще има покритие, което ще позволява използването й и при неблагоприятни атмосферни условия.
Предвижда се разчистване на околния терен и облагородяване на съществуващите алеи пред и около читалището, както и изграждане на две нови постройки от двете страни на южните входове към амфитеатъра, които ще бъдат отдавани под наем.
В проекта са предвидени и енергоспестяващи мерки – изолация на външните стени, покрива, подмяна на дограмата и на осветителните тела.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *