Какво се случва в Интерхотела?! Изнасят мебели и оборудване, собственикът лично ръководи тайната операция

От Интерхотела се изнасят мебели, матраци, оборудване, а собственикът лично ръководи операцията. За това алармираха бдителни великотърновци, които днес са заснели акцията. На снимките се вижда ловешкият бизнесмен Георги Георгиев (с бялата шапка), който  с телефон в ръка наблюдава изнасянето на мебелировката и товаренето й в камиони.

Каква точно е целта на всичко, което се случва с емблематичния хотел, не е ясно. Той още не е продаден, след поредния провален търг, обявен от синдик. Явно Георгиев, известен с нелицеприятното си прозвище, е решил да спаси малкото, което е останало от обекта си.

Припомняме, че преди дни „Болярски новини“ показа потресаващи кадри на разрухата в бившата перла в короната на туризма във Велико Търново. Разруха, мръсотия, падащи мазилки, изпотрошени мебели беше запечатал с обектива си Мирян Колев.

Сагата с Интерхотела се точи повече от 21 години.  Припомняме, че обектът от 1995 г. след приватизацията става собственост на убития бизнесмен Илия Павлов и империята му „Мултигруп”, заедно с бившата резиденция на Тодор Живков на Арбанаси. След убийството на Павлов, обектите тръгват надолу  в стопанисването. През 1996 г. хотелът е купен от ловешкия бизнесмен Георги Георгиев и фирмата му „Генимекс ойл”.

Вече няколко пъти се провалят опитите обектът да бъде продаден, като поредния търг беше насрочен за 19 октомври м. г. Цената беше почти 18 млн. лева и тя беше по-ниска от тази през март м. г., когато хотелът беше обявен за 25 млн. лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!