Какво се случва в Интерхотела?! Изнасят мебели и оборудване, собственикът лично ръководи тайната операция

0

От Интерхотела се изнасят мебели, матраци, оборудване, а собственикът лично ръководи операцията. За това алармираха бдителни великотърновци, които днес са заснели акцията. На снимките се вижда ловешкият бизнесмен Георги Георгиев (с бялата шапка), който  с телефон в ръка наблюдава изнасянето на мебелировката и товаренето й в камиони.

Каква точно е целта на всичко, което се случва с емблематичния хотел, не е ясно. Той още не е продаден, след поредния провален търг, обявен от синдик. Явно Георгиев, известен с нелицеприятното си прозвище, е решил да спаси малкото, което е останало от обекта си.

Припомняме, че преди дни „Болярски новини“ показа потресаващи кадри на разрухата в бившата перла в короната на туризма във Велико Търново. Разруха, мръсотия, падащи мазилки, изпотрошени мебели беше запечатал с обектива си Мирян Колев.

Сагата с Интерхотела се точи повече от 21 години.  Припомняме, че обектът от 1995 г. след приватизацията става собственост на убития бизнесмен Илия Павлов и империята му „Мултигруп”, заедно с бившата резиденция на Тодор Живков на Арбанаси. След убийството на Павлов, обектите тръгват надолу  в стопанисването. През 1996 г. хотелът е купен от ловешкия бизнесмен Георги Георгиев и фирмата му „Генимекс ойл”.

Вече няколко пъти се провалят опитите обектът да бъде продаден, като поредния търг беше насрочен за 19 октомври м. г. Цената беше почти 18 млн. лева и тя беше по-ниска от тази през март м. г., когато хотелът беше обявен за 25 млн. лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *