Районната избирателна комисия встъпи в длъжност

Областният управител на област Велико Търново проф. Любомира Попова днес представи официално състава на Районната избирателна комисия за Четвърти многомандатен избирателен район за парламентарните избори на 4 април.

РИК встъпи в длъжност днес, 13 февруари. Припомняме, че съставът на комисията беше назначен с решение на Централната избирателна комисия, след като при проведени консултации на партиите и областния управител, не беше постигнато съгласие за това.

Председател на РИК  е Десислава Йонкова. Заместник -председатели са Ирина Стасинополу и Димитър Илиев, секретар  е Шенгюл Сармахмудова.

Членове на РИК  са: Красимира Петрова, Николина Митева, Силвия Дечева, Илмира Илиева, Иван Илиев, Христо Данев, Милка Ламбева-Стефанова, Йоана Иванова, Икмал Джомова, Христина Хараламбиева-Йорданова и Калина Романова.

От страна на областна управа е сформиран технически екип, който ще съдейства за безпроблемното и безпристрастно провеждане на изборите, негов ръководител е юристът Петя Райкова, посочи проф. Попова.

РИК ще се разположи по традиция в зала 219 на втория етаж в Областна администрация, с оглед на спазване на противоепидемичните мерки, на комисията ще бъде предоставена и зала 318. Телефоните за връзка и електронната поща на РИК ще бъдат оповестени на сайтовете на комисията.

Проф. Попова апелира към всички да са отговорни към здравето си и да се спазват всички изисквания и мерки за предпазване от коронавируса, защото се очаква голямо струпване на хора при провеждането на изборите. По трима представители на около 412 секции се очакват да пристигнат в сградата и затова се обсъждат допълнителни варианти за мерки за безопасност.

Първите решения на комисията са свързани с настаняването, работното време, маркиране на печатите и др.,  посочи Десислава Йонкова. Тя каза, че е оптимист за успешната работа на комисията и пожела на всички да са здрави, за да финализират успешно изборния процес.

Относно ваксинацията срещу коронавирус на членовете на РИК, до няколко дена ще бъдат направени списъци на желаещите, които ще бъдат представени в Регионалната здравна инспекция. 15 резерви има комисията, в случай, че някой от членовете се разболее, уточни Йонкова.

Обсъжда се и вариант за ваксинация и на членовете на секционните избирателни комисии.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!