Кампанията на Ротаракт клуб – В. Търново, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ прерасна в национална 

0

За трета поредна година Ротаракт клуб – Велико Търново организира своята благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“ и Община Велико Търново. Различното тази година е, че каузата прерасна в национална инициатива и ще се проведе едновременно в  11 града в България и общо 20 Ротаракт клуба.

Младите ротарактори ще може да откриете на 7-ми и 8-ми Март в часовете между 15.00 и 20.00 ч. пред сградата на Община Велико Търново. На посоченото място ще получите цвете при минимално дарение от 5 лв. Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на нотариус и представители на организаторите.

По официални данни проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация за деликатни теми като репродуктивните , които не са толкова често засягани.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *