Листата на БСП във Велико Търново – очаквай неочакваното!

 

Д-р Анета Маноилова изненадващо изправери настоящ депутат и трима бивши областни председатели!

Очаквай неочакваното! Така наблюдатели коментират проекто-листата на БСП във Велико Търново, която вече е факт. Правим уточнението, че става дума за проекто-листа, тъй като, макар и утвърдена от Областният съвет на червените, то последната дума все пак ще има Националният съвет. Според наши източници в БСП има огромно напрежение и не е изключено някой от попадналите кандидат-депутати да си направят отвод. Такъв вече са подали кметът и председателят на ОбС в Павликени Емануил Манолов и Христо Кавалски, както и  Петко Тюфекчиев от Велико Търново.

Най-неочакваното, според анализатори, е третото място на д-р Анета Маноилова, както и десетото на досегашния депутат и бивш областен председател Валентин Ламбов. Впрочем, за мнозина водаческото място също бе определено като изненада, тъй като до скоро то се считаше за запазено за Весела Лечева. Очевидно обаче горнооряховският народен представител Явор Божанков се ползва с доверие на ръководството, а и активността му през мандата е повлияла на преценката на лидера. А паметливи припомнят, че на предишните местни избори и Божанков, и Лечева всъщност загубиха надпреварата за кметския пост съответно в Горна Оряховица и Велико Търново…

Областният съвет подрежда листата след първото място, което вече е определено от националното ръководство за Явор Божанков. Четвърто, седмо, единадесето и дванадесето място са отделени за коалиционен партньор или представител на гражданската квота.

След гласуването листата се подрежда така:

1.Явор Божанков – Горна Оряховица

2.Весела Лечева

3.д-р Анета Маноилова – Велико Търново

  1. Коалиционен партньор или гражданска квота

5.Михаил Михалев – Велико Търново

5.Мариана Бояджиева – Велико Търново

7.Коалиционен партньор или гражданска квота

8.Анелия Димитрова – Свищов

9.Катя Петрова – Стражица

10.Валентин Ламбев – В. Търново

  1. Коалиционен партньор или гражданска квота
  2. Коалиционен партньор или гражданска квота

13.Николай Петров

14.Паулина Петрова – Младежко обединение

15.Емилия Жилиева – Лясковец

  1. Красин Каракоцев – Лясковец

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!