Поздрав на инж. Пламен Чернев, кмет на община Сухиндол по случай Трифон Заразен

0

 

 

Уважаеми жители на община Сухиндол,

Скъпи приятели,

На 14-ти февруари за 156-ти път отбелязваме празника Трифон Зарезан. Не случайно Сухиндол е люлката на винарството в България. И други населени места претендират да бъдат титулувани по този начин, но само Сухиндол заслужава истински това прозвище. Именно тук Марко Вачков създава първата лозаро-винарска кооперация на Балканския полуостров.

Сухиндолското вино обикаля целия свят, а прочутият сорт гъмза е запазена марка за местните плодородни земи. Именно производството на вино и любовта към родното вече повече от век и половина събира малки и големи в Сухиндол. Заедно зарязваме лозите и заедно отбелязваме нашия най-голям празник. Припомняме си традициите, които са ни завещани от нашите деди, и пазим обичаите, които ни отличават в съвременния свят на морален и културен упадък.

На 14-ти февруари всички забравят различията си и по този начин напомняме на света, че само заедно можем да постигнем мечтания по-добър живот и шанс за развитие. Вплетени в чудесните обичаи на Сухиндол всички ние продължаваме да носим гордо традициите и да ги предаваме на идните поколения.

Честит празник! Да живее Сухиндол, Бог да пази България!

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *