Правителството отпусна на община Свищов 1,6 млн. лева за спешна реконструкция на спортна зала

0

 

На заседание на Министерски съвет днес бяха отпуснати 1 630 000 лева на община Свищов за спешна реконструкция на Спортна зала „Септември“.

Конструктивното увреждане на единствената покрита спортна зала в крайдунавския град налага нейния авариен ремонт, който предвижда укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които са в състояние, което не дава възможност за осигуряването на нормално и безопасно протичане на спортните мероприятия и застрашава живота, и здравето на посетителите.

Спортна зала „Септември“ е построена през 1997 г. и оттогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието ѝ. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. бе наложено затварянето ѝ, с което бяха преустановени всички спортно-масови дейности на закрито, а това се отрази изключително неблагоприятно на развитието на спорта в община Свищов.

Към момента, Общината има проектна готовност за реализацията на обект „Реконструкция на Спортна зала гр. Свищов“, а с осигуряването на средствата ще започне незабавното стартиране на строително-монтажни дейности по ремонта на залата.

По време на днешното заседание на Министерски съвет кметът на Свищов д-р Генчо Генчев благодари на правителството, на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Кирил Ананиев, за осигурения финансов ресурс като подчерта, че високо цени подкрепата, която държавата оказва на община Свищов за пореден път. Той уточни, че проектът ще бъде съобразен с мерките за енергийна ефективност и всички актуални тенденции и изисквания, които ще превърнат мястото в модерна зала за тренировки и провеждане на национални, и международни спортни събития.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *