Инж. Емануил Манолов: „Личността на Апостола надживява превратностите на времето“

0

 

 

Възпоменателна церемония по повод 148 години от смъртта на Васил Левски събра в Павликени стотици граждани, които се поклониха пред паметника на Апостола. Поклонението в Павликени традиционно се организира пред паметника-морена с барелеф на националния герой.

„Няма друга фигура в историята ни, която за периода на своето съществуване да преобръща времето с такъв размах и значимост. Васил Левски умира едва на 36 години, но за този кратък живот показва на целия български народ неговата национална значимост; дава му сили да се вдигне на борба и да поиска свободата си в битка срещу много могъщ враг“, каза в словото си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Личността на Апостола надживява превратностите на времето, политическите боричкания и днес го възприемаме като икона, пред която се кълнем във вярност към републиката. Съизмерваме своя духовен и морален ръст чрез примера на Апостола“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха представителите на община Павликени и на Общинския съвет, политическите партии, училищните ръководства, детските градини, Исторически музей – Павликени, Комплексът за социални услуги, Пенсионерският клуб “Романтика”, Тракийско дружество, Клуб на русофилите и други организации, както и граждани.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *