1, 6 млн. лева  дава държавата на общини и музеи за консервация и реставрация на недвижими културни ценности

0

1 610 000 лв. целева финансова подкрепа отпуска  Министерството на културата за консервация и реставрация на недвижими културни ценности.  Началната дата за подаване на заявления е 16.02.2021 г., крайната дата е 16.03.2021 г.

Заявленията се адресират до Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ и се подават на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на културата.

Право на финансова подкрепа имат собственици или ведомства и организации с предоставено право на управление на недвижими културни ценности; национални, регионални и общински музеи; общини, на чиято територия е разположена недвижимата културна ценност; научни институти, извършващи специализирани инструментални изследвания, свързани с опазването на недвижими културни ценности; второстепенни разпоредители с бюджет към Министерството на културата.

Пълният текст на Правилата за избор на обекти и определяне на дейности за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на  консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности е публикуван в сайта на министерството на

http://mc.government.bg/newsn.php?n=7600&i=1&fbclid=IwAR1FzsLnsYin-PQ9vrAj8_Fd2yAtkkN-6MNafAOs2J6DG-AfGy9EENbt6Tc

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *