Убиецът на англичанката в Ново село поискал да остане в ареста, страхува се от линч

 

Денислав Р., който е обвиняем за убийството на английската заселничка в Ново село, няма да обжалва пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение задържане под стража. Пред Окръжния съд във Велико Търново 26-годишният мъж от Горна Оряховица  е заявил, че  иска да остане в ареста, защото се страхува от линч.

Обвинението, което е повдигнато на мъжа, е по  чл.116 от НК за убийство, а наказанието за това деяние  е от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Служебен адвокат ще защитава  Денислав, който е безработен.

Припомняме, че жестокият инцидент се случи на 17 февруари в дома на 62-годишната Роуз. За залавянето на Денислав основна роля изиграха кметът на Ново село Христо Христов и началникът на полицейския участък в Балван ст. инспектор Петър Петров.

Пощенската служителка в Ново село се усъмнила, че нещо не е наред с англичанката, защото не си вдигала продължително време телефона и се обадила на кмета. Той от своя страна извикал полицая и двамата отишли в дома на жената. Там заварили младият мъж да обикаля из двора и да копае ров. Като  ги видял, той побягнал. По-късно бил заловен в една от къщите и предаден на служителите на ОДМВР – Велико Търново, които пристигнали на мястото. Трупът на жената бил в Убиецът е направил самопризнания, като е посочил за мотив ревност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!