Ученици разговаряха с кмета на Свищов за бъдещето на града, поискаха площадка за различни видове спорт

0

 

Кметът на община Свищов Генчо Генчев посети  СУ „Цветан Радославов“, за да проведе среща с учениците от 4 и 8 клас.

На 10.02.2021 г. се проведе срещата с четвъртокласниците на тема „Свищов през детските очи“. Децата с голямо вълнение посрещнаха госта и лекото им притеснение постепенно премина, когато усетиха приятелското отношение и съпричастността към техните проблеми и желания.

Г-н Генчев попита всеки четвъртокласник какво мисли за развитието на града, за своя  квартал и улица. Учениците изразиха желанието си градът да се съхрани като културно-историческо място, каквото е било в годините на Възраждането. Изказаха мнение, че кварталите, в които живеят след реализирани проекти на Община Свищов, изглеждат по-приветливи и по-достъпни за игри и отдих. Помолиха градоначалника да съдейства за изграждането на мултифункционална спортна площадка за футбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса в двора на училището. Г-н Генчев беше впечатлен от активната гражданска позиция на Радославовци, които се вълнуват не само от личните си проблеми, но и от тези на родния град. Един учебен час не беше достатъчен на будните деца, за да зададат всичките си въпроси и да споделят идеите си за бъдещото развитие на Свищов. С огромен ентусиазъм приеха поканата на кмета да посетят сградата на Общината.

В Деня на Апостола – 19.02.2021 г., г-н Генчев бе гост и на учениците от 8 клас. Възпитаниците от профил „Природни науки“ обсъдиха с кмета възможностите за изучаване на медицински специалности, тяхното бъдеще в променящия се свят. Г-н Генчев проведе оживена дискусия с осмокласниците за тяхното виждане за актуалното състояние на града и представата им за бъдещето му. Като активни млади хора, те предложиха обновяване на спортните площадки на училището, на района, изграждане на експериментални бази за природни науки, плувен басейн, места за отдих за малки и големи.

Учениците признаха, че обичат и се гордеят със своя град, че са готови да останат, за да работят за неговото благоденствие като зелен екологичен център.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *