Училищна телевизия стартира в СУ „Вичо Грънчаров“

 

Училищна телевизия „ВГ tv“ стартира в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. В момента се подготвя пилотното предаване, което ще е посветено на 3 март. Сценарият включва новинарска емисия с акцент националният празник, репортаж от традиционния мартенски базар, който се открива в петък в училището, интервю с директора на Историческия музей в града. Пръв специален гост пък е председателят на Общинския съвет Димитър Николов, който споделя с младите журналисти дългогодишния си опит в сферата на медиите и им дава ценни съвети как да пазят престижа на професията.

„Отблизо“ се нарича предаването, което ще бъде излъчено във Фейсбук страницата на СУ „Вичо Грънчаров“ на 3 март. Редактор е преподавателят по български език и литература Михаела Антова, оператор и монтажист е началният учител Иван Тодоров, музикалното оформление е поверено на учителя по музика Стефан Печикамъков. Логото на телевизията е дело на учителя по рисуване Валентина Маринова, а разговора с Димитър Николов водят Надежда Стефанова и Дарина Михайлова.

Идеята за училищна телевизия се ражда покрай излизането на първия брой на училищния вестник „Репортер“. За импровизираното студио, разположено в Актовата зала на СУ „Вичо Грънчаров“, с училищни средства са закупени техника, стативи, стойки за микрофони. Репортери от VIII до XII клас основно ще бъдат ангажирани с „ВГ tv“, но ще има и двама седмокласници.
На всички, обединени около развитието на училищната телевизия, Димитър Николов пожела успех. Важно е да чувствате пулса на обществото. Един репортер трябва да знае какво се случва на улицата му. В журналистиката се водете не от емоциите, а от фактите, посъветва младите колеги Николов.

Следващият брой на „Отблизо“ ще бъде посветен на празника на СУ „Вичо Грънчаров“, който се чества в началото на май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!