Уличиха топ-плувецът  Здравко Баблаков с допинг, той твърди, че е невинен

0

 

Великотърновският спорт заедно с един от най-талантливите и надеждни спортисти Златко Баблаков понесоха тежък удар. Плувецът от старата столица и още двама национали бяха уличени с положителна проба за допинг – станозолол, за което вероятно ще бъдат наказани с лишаване от състезателни права за четири години.

Здравко Баблаков е един от най-титулуваните млади надежди на спорта в болярския град. Три пъти е обявяван за Спортист №1 при юношите,, а през тази година бе втори при мъжете. Най-силната му дисциплина е бруст, където се нарежда сред десетте най-добри български плувци на страната.

Пред медиите самият Баблаков коментира, че няма обяснение за случилото се, но НИКОГА НЕ Е УПОТРЕБЯВАЛ ЗАБРАНЕНИ СУБСТАНЦИИ. Вземал е единствено витамини, които се полагат на националния отбор по плуване . Те са му давани или от треньора, или от лекаря. Търновецът сподели, че през 2000-та година е подписал договор за централизирана подготовка с националния отбор. Лишавал се е от страшно много неща, дори е пренебрегвал семейството в името на спортните постижения и никога не бии рискувал дългогодишния си труд. Опасенията му са, че кариерата му след този допинг скандал ще приключи. Тепърва обаче случаят ще търпи развитие…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *