Курсант Красимир Йорданов от НВУ е носител на Академичната награда „Трети март” на Община Велико Търново

Бъдещият офицер получава парична премия от 5000 евро. Ще вложи част от средствата, за да продължи образованието си с магистратура

 

Курсант Красимир Йорданов от Видин е носител на тазгодишната Академична награда „Трети март“ на Община Велико Търново. Младежът е в пети курс  в Националния военен университет „Васил Левски”, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво.  Специализацията му е „Мотопехотни и танкови войски”.

Курсант Йорданов  е участвал в три обучения по  програмата „Еразъм +“- в Полша, Унгария и Словакия, но няма планове да живее и работи в чужбина, а иска да остане  и да се развива като офицер в в България.

Наградата „Трети март” е парична премия в размер на 5000 евро.  Средствата младежът ще вложи в продължаване на образованието си като магистър,  ще подари и екскурзия на баба си и дядо си.

Аз съм трето поколение военослужещ, каза Красимир Йорданов. Той заяви, че  е закърмен  с понятията „воинска чест и слава“  и всяко едно момче и момиче трябва да се възпитават в този дух. Курсантът допълни, че наградата се дължи на положения от него труд през петте години в НВУ, както и на неговите колеги и преподаватели.

Наградата „Трети март” се връчва всяка година от Община Велико Търново  по повод  националния празник на отличник на НВУ.

Днес в Националния военен университет  беше сключено споразумение за сътрудничество между военния университет и Университета по хранителни технологии в Пловдив. Документът подписаха началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, и ректорът на университета проф. д-р Пламен Моллов. Двата ВУЗ-а ще си сътрудничат в областта на войсковото хранене, приготвяне на храни, безопасност на храните и др. Обмислят се съвместни учебни програми, обмен на студенти и преподаватели и др.

Проф. д-р Моллов заяви, че в в университета работят по създаването на нови продукти, които след пандемията от коронавирус да подобряват имунитета на хората. Това са разработки, свързани с технологията при подготовката на храните.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!