Признаха ВТУ за най-добрия извънстоличен университет в няколко професионални направления

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ днес получи поредното си голямо признание. Нашият университет заслужено бе награден със специалната награда за най-добър извънстоличен университет в професионални направления „История и археология“, „Филология“, „Теория и управление на образованието“, според рейтинга на висшите училища в нашата страна.
Призът прие проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност, на онлайн церемония по награждаването на най-добрите университети в България – 2020 г., която е по инициатива на вестник „24 часа“.
„Първо искам да поздравя Великотърновския университет за тази специална награда. Университетът продължава да бъде един от основните национални центрове в областта на хуманитарното и педагогическото образование. Това е най-голямото висше училище в Северна България и е сред топ 5 в страната. Поздравления още веднъж“, каза Георги Стойчев, директор на Институт Отворено общество, при връчването на приза.
„Благодаря за това голямо признание! Аз го приемам като част от това, което се постигна с последната стратегия и като база с новата стратегия за развитие на висшето образование. През тази година най-накрая се възстанови конкуренцията между отделните университети за едно място на кандидат-студент, както и конкуренцията за асистенти и гл. асистенти. Този резултат ще доведе до още по-високо качество на образованието в България. Благодаря още веднъж за наградата, която получихме. Пожелавам успех и на останалите университети“, каза проф. Милко Палангурски.
Гост на церемонията по награждаването бе г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, които заедно с ректорите на висшите училища се включи в дебат за промяна във висшето образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!